HomeNieuwsColumn Arie van den Berg Gebruik het gezonde verstand!

Column Arie van den Berg Gebruik het gezonde verstand!

Publicatiedatum: 4 mrt. 2020

Column van (Drecht)raadslid Arie van den Berg zoals verschenen in "Het Kompas" van 26 februari 2020:

Gebruik het gezonde verstand!


Het zal niemand ontgaan zijn dat zaken als toekomstbestendig en duurzaam bouwen zeer actueel zijn op dit moment. Wij dienen verantwoord met het milieu om te gaan. Onze kinderen mogen we niet opscheppen met een vervuilde wereld, waarin leefbaarheid ver te zoeken is. Als SGP geloven wij de opdracht te hebben van God om deze aarde te bouwen en te bewaren. Wij hebben hierin een verantwoordelijkheid ten opzichte van ons nageslacht. Nu kunnen we nauwelijks bouwen door de knellende regels die wij onszelf in Nederland moedwillig hebben opgelegd. De boeren moeten er maar aan geloven, want we moeten per slot van rekening wel woningen hebben. Zo heeft een ieder een mening. Er is echter een verschil in het zoeken naar oplossingen om te komen tot een milieubewuster en duurzaam bouwen. Bij sommigen nemen hun ideeën haast religieuze vorm aan.

In mijn geboorteplaats Gouda zong men aan het eind van een avond met als thema: “Gouda op weg naar aardgasvrij” het volgende lied:
“I’m a believer Nu zeg ik kom,
Geef mij een advies
Ik ben om oe oeh, I’m a believer
Ik doe niets liever dan dat ik bespaar.”

Dát neemt de vorm aan van religie!

Iedereen is ervan overtuigt dat gas een grote boosdoener is en alle leidingen moeten zo snel mogelijk de grond uit. Den Haag houdt zich doof voor de waarschuwingen van deskundigen. Professor Smeulders, TU/e-hoogleraar Energy Technology, die zeker geen klimaatontkenner is, waarschuwt voor een al te snel van het gas af gaan. We hebben het nog hard nodig! De SGP in de Tweede Kamer had de moed om met zuivere argumenten en uit volle overtuiging tegen de klimaatwet te stemmen. Daarom collega raadsleden, ik vraag u, roep uw politici in Den Haag op om koers te wijzigen en het gezonde verstand te gebruiken!

Arie van den Berg, raadslid SGP