HomeNieuwsGoed bezochte avond "Wonen in Hardinxveld-Giessendam"

Goed bezochte avond "Wonen in Hardinxveld-Giessendam"

Publicatiedatum: 16 okt. 2019

 

De SGP-afdeling Hardinxveld-Giessendam hield op dinsdag 8 oktober een bijeenkomst in de Parel over het thema 'Wonen in Hardinxveld-Giessendam'. De avond werd goed bezocht.

Allereerst werd het thema belicht door Odar Alblas en Eline Cluistra van Alblasserwaard Makelaars, die veel feiten presenteerden over de lokale woningmarkt en duidelijk onderstreepte dat er in Hardinxveld-Giessendam een grote behoefte aan woningen is en een te laag aanbod.

Met name jongeren en senioren hebben het heel moeilijk bij het vinden van een voor hen passende en betaalbare woning. Koen Schouten (burgerlid) en Arjan Meerkerk (fractievoorzitter) gingen in op de visie van de SGP op woningbouw. Daarbij kwamen thema's langs als duurzaamheid, pfoa, stikstof en flora- en faunawetgeving. Tot slot vertelde regiobestuurder André Flach (vice-voorzitter Drechtstedenbestuur) over zijn ervaring met woningbouw in regio Drechtsteden en zijn ervaringen met de bouw van de Ambachtse wijk 'De Volgerlanden'.

Diverse mensen maakten gebruik van de mogelijkheid om vragen te stellen of gaven hun ideeën mee aan de SGP. Met het oog op betaalbaarheid en beschikbaarheid van woningen voor jongeren en ouderen kwamen vanuit de zaal suggesties naar voren zoals woningsplitsing en compacter bouwen. Verbazing was er dat de flora en fauna wetgeving er voor zorgt dat bouwplannen soms zo ontzettend lang duren. Na afloop van de avond was er een hapje en drankje en konden mensen informeel met elkaar napraten. De SGP kijkt terug op een geslaagde bijeenkomst.

Onderstaand een impressie van de avond.