HomeNieuwsSGP-vragen over verzekering brandweerlieden

SGP-vragen over verzekering brandweerlieden

Publicatiedatum: 28 feb. 2020

Tijdens een uitzending van Een Vandaag (6 december 2019)[1]kwam het verzekeren van vrijwillige brandweerlieden aan de orde.

Daarbij bleek dat daar nogal wat aan mankeerde en dat daar nu naar gekeken zou moeten worden op korte termijn. Als SGP-fractie hechten wij zeer aan een goede facilitering van onze vrijwillige brandweerlieden. Deze mensen nemen risico’s met gevaar voor eigen leven en gezondheid om anderen te redden. Daarom vind de SGP dat wij als gemeente pal moeten staan voor deze mensen.

Naar aanleiding van de berichtgeving dat de verzekering voor vrijwillige brandweerlieden in veel regio’s niet op orde is, heeft Arie van den Berg namens de SGP-fractie aan onze burgemeester hierover vragen gesteld, die intussen ook zijn beantwoord. De SGP is blij dat het probleem wordt erkend en herkend en met de aandacht en met de aandacht die er in de Veiligheidsregio wordt gegeven aan het oplossen hiervan.

Klik hier voor de beantwoording van de vragen. 


[1]https://eenvandaag.avrotros.nl/item/vrijwillig-brandweerman-franc-raakte-invalide-bij-een-oefening-en-bleek-niet-voldoende-verzekerd/