9 mei 2015

25 jaar in de politiek

Wethouder Theo Boerman van de SGP zat op 1 mei jl. 25 jaar in de politiek van Hardinxveld-Giessendam. Vanaf 1 mei 1990 als raadslid en vanaf 24 april 2006 als wethouder. De SGP behield in 1990 haar vijf zetels en Theo Boerman nam de vijfde zetel voor zijn partij in. De andere leden waren Jan Haeser, Cees Besseling, Jan de Vos en Arie van der Plas. Alleen Jan de Vos zit thans nog in de gemeenteraad en hij is het enige zittende lid van bestuur en fractie die ook op 1 mei 1990 al actief was. Theo en Jan hebben dus intensief samengewerkt en van elkaar veel vriendschap ondervonden. Dit werd ook wederzijds nog eens bevestigd.

In een schrijven heeft Jan zijn persoonlijke felicitatie overgebracht en enkele zaken uit het verleden gememoreerd. Zo wist Jan nog heel goed hoe Theo in 2006 wethouder is geworden. Dat ging namelijk niet zonder slag of stoot. Daarvoor moest hij door Jan behoorlijk over de streep getrokken worden, want gezien de situatie op dat moment had Theo er eigenlijk geen zin meer in en meende hij het te moeten opgeven.  Er is al van alles mee gemaakt in de politiek. Daar zou een boek over te schrijven zijn.  Het is echter alles in Gods voorzienigheid gelopen, zoals het gelopen is.

Ook door het SGP-bestuur van de plaatselijke kiesvereniging is aan deze mijlpaal van Theo uiteraard aandacht geschonken. Precies op dezelfde datum dat Theo is beëdigd als raadslid, te weten 1 mei, heeft bestuurslid Erik van den Bosch bij Theo en zijn vrouw Gera een bos bloemen en een cadeaubon gebracht. Theo was blij verrast en had er geen moment aan gedacht dat het bestuur op deze wijze hier aandacht aan zou  besteden. “Het heeft mij goed gedaan en het bezoek van bestuurslid Erik was een volslagen verrassing ”, aldus Theo. Verder merkt Theo het volgende op: “Al die jaren heb ik mij naar beste weten en kunnen ingezet voor partij en samenleving. Het is geweest uit kracht die God verleende. Met Zijn hulp zal het ook in de toekomst gaan”.

Wij voegen daarbij: “Soli Deo Gloria”. Het is niet zijn en onze verdienste. Theo heeft de krachten, gezondheid en wijsheid ontvangen om 25 jaar dienstbaar te zijn in de gemeentepolitiek van Hardinxveld-Giessendam. Het is een groot voorrecht dit in zo’n mooie gemeente te mogen doen. Het bestuur en de fractie van  de SGP wenst Theo alle goeds en bovenal de zegen van de Heere en zij hopen dat hij nog lang mag functioneren in onze gemeente en voor de SGP.