18 juni 2011

Arie van den Berg stopt i.v.m. gezondheidsredenen als burgerlid.

Na vanaf november 2009 actief meegedraaid te hebben in de SGP-fractie en vanaf mei 2010 als burgerlid voor de SGP heeft Arie van den Berg helaas om gezondheidsredenen zijn activiteiten als burgerlid moeten beeindigen. De SGP betreurt dat Arie om gezondheidsredenen zijn werk voor de SGP heeft moeten neerleggen. Wij begrijpen echter volkomen dat hij op dit moment deze keus heeft moeten maken.

Zijn gedegen kennis over tal van zaken heeft de SGP zeer gewaardeerd. Graag bedanken wij Arie voor zijn inzet en wensen hem samen met zijn vrouw en kinderen een goede gezondheid en bovenal God's zegen toe.

Onderstaand een nadere toelichting van Arie van den Berg betreffende zijn vertrek.

Het is alweer geruime tijd geleden dat ik benaderd werd door het bestuur van onze kiesvereniging met de vraag, of ik niet eens wilde nadenken over een actieve rol binnen de steunfractie van onze partij. Vanuit  een vorige woongemeente Bernisse, waar ik in de begin jaren ’80 actief geweest ben voor onze partij, wist ik dat er behoorlijk wat werk op mij af zou kunnen komen. Naast mijn werk aan de Driestar in Gouda participeerde ik ook al in een werkveldcie voor de opleiding van godsdienstleraren t.b.v. het HBO-CGO uitgaande van de Geref. Gemeenten. Ook was ik net begonnen met het geven van catechese aan de jongeren van de Hersteld Hervormde Gemeente van Boven-Hardinxveld. Ik heb toen wel even getwijfeld wat verstandig was om te doen.

Toch heb ik toen, na een gesprek met een tweetal bestuursleden, gemeend in te moeten stemmen met hun verzoek. Ik had net dat jaar één extra vrije dag in de week. Dat is een regeling die binnen het onderwijs bestaat bij het bereiken van een bepaalde leeftijd. Iets meer tijd dus om aan andere dingen te besteden. Er stonden gemeenteraadsverkiezingen voor de deur. Het werd dus direct actief aanpakken. Foto’s maken, op de markten aanwezig zijn voor het publiek. Al snel had ik de smaak te pakken.

Bij de verkiezingen leek het er zelfs even op dat wij als SGP een vierde zetel in de gemeenteraad zouden behalen, het scheelde maar een klein aantal stemmen, echter dat bleek uiteindelijk niet het geval. Ik nam mijn plaats in de steunfractie. Wel was er nu het zogenaamde burgerlidmaatschap in de gemeenteraad. Zo werd het werk voor de fractieleden verlicht omdat een burgerlid ook binnen Het Debat in de gemeenteraad mocht optreden. Dat laatste heb ik eenmaal mogen doen bij de behandeling van de APV en de sluitingstijden van de horeca.

Er was echter al snel na mijn aanvang met het SGP werk het e.e.a. veranderd met mijn gezondheid. Ik mijn jonge jaren heb ik erg veel last gehad van zogenaamde clusterhoofdpijnen. Dit zijn extreme hoofdpijnaanvallen die je volledig uitschakelen en normaal functioneren onmogelijk maken. Het is dus een heel vervelende aandoening. Het is ook erfelijk, want mijn vader was er ook mee behept. Die heeft echter na zijn 40e levensjaar geen aanvallen meer gekregen. Rond mijn 40e levensjaar stopte bij mij de aanvallen ook. Misschien voorgoed? Niets bleek minder waar. Eind 2009 begonnen de aanvallen plotseling terug te komen en wel in zo’n hevige mate, dat ik in het Beatrixziekenhuis moest worden opgenomen. Gelukkig zijn er inmiddels wel veel betere medicijnen. Al spoedig werden de aanvallen minder.

Toch bleek al spoedig dat spanning en teveel drukte de aanvallen met regelmaat deden terugkeren. Heel vervelend want je hebt ook je verantwoordelijkheid naar je werkgever.  Ik heb toen mijn probleem voorgelegd aan onze fractievoorzitter. Ik heb toen aangegeven nog wel voor de fractie actief te willen blijven, maar als het niet zou gaan te stoppen. Uiteindelijk heb ik na lang aarzelen toch besloten om het werk voor de fractie neer te leggen. De onderwerpen die aan de orde komen zijn zeer divers en vragen een grote inspanning. Veel zaken waar je jezelf in moet verdiepen.  Het vergt heel veel van de (steun)fractieleden. Laten wij hen gedenken in onze gebeden. Wij leven in een moeilijke tijd. Vaak roeien tegen de stroom in. Ik heb mogen zien hoe gewetensvol zij hun werk voor de fractie doen. Ik wens hen en onze partij toe de afhankelijkheid van de Heere en Zijn zegen.

Arie van den Berg