11 juni 2011

B&W beantwoordt vragen SGP t.a.v. feesttent.

De SGP heeft op 14 mei 2011 schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W over de feesttent op het voetbalterrein aan de Sluisweg in de maand april. Aanleiding hiervoor is dat diverse mensen naar de vertegenwoordigers van de SGP hun ongenoegen hebben uitgesproken over de geluidsoverlast van de feesttent. Tevens heeft de partij aandacht gevraagd voor het feit dat dit jaar een feestavond werd georganiseerd op Goede Vrijdag.

Bewoners uit het hele dorp, maar zeker ook uit de omgeving van het voetbalterrein gaven aan dat er tot soms diep in de nacht sprake was van flinke geluidsoverlast. Hierbij ging het niet alleen om de geluidsoverlast vanuit de muziektent, maar ook om de overlast van terugkerende feestgangers. Voor de SGP-fractie was dit aanleiding het college te vragen  welke vergunning er afgegeven is, welke geluidsbelasting hierbij is toegestaan en tot welk tijdstip geluidsoverschrijdingen toegestaan waren.

Verder heeft de SGP aangedacht gevraagd voor de feestavond die is georganiseerd op Goede Vrijdag. Goede Vrijdag is de dag waarop in de christelijke kerk in het bijzonder wordt stilgestaan bij het feit dat de Heere Jezus de dood inging om het leven te kunnen geven. De SGP betreurt het ten zeerste dat op deze christelijke gedenkdag een feest werd georganiseerd. Daarom heeft de partij het college gevraagd of zij mogelijkheden ziet en bereid is om dit in de toekomst te voorkomen.

Begin juni heeft het college op de vragen van de SGP gereageerd. Hieruit blijkt dat het college in overleg is getreden met de organisatoren en dat op basis hiervan besloten is de feestavond op Goede Vrijdag later op de avond te laten starten in verband met de kerkdiensten. De datum voor de feestavond was al lang van te voren vastgelegd en kennelijk is hierbij geen rekening gehouden met Goede Vrijdag. De SGP rekent erop dat dit in de toekomst met de inzet van het college in goed overleg met de organisatoren voorkomen kan worden. De SGP is blij dat de burgemeester het organisatiecomité met klem heeft verzocht in de toekomst rekening te houden met de christelijke feestdagen.

Tevens blijkt uit de antwoorden dat het college zich ervoor wil inspannen om de geluidsoverlast beperkt te houden. Het eindtijdstip voor het geluid was voor alle (vier) artiestenavonden bepaald op 01.00 uur, terwijl om 02.00 uur de tent leeg moest zijn. Toegestaan is een maximaal geluidsniveau van 70 db(A). Hierbij gaat het om een maximale gevelbelasting kwetsbare objecten. Onbekend is wat de geluidsnorm betekent voor de praktijk zoals die door inwoners is ervaren tijdens de feestavonden. Een vraag die open blijft voor de SGP is hoeveel klachten er formeel bij politie, milieudienst en gemeente zijn ingediend. Op basis hiervan zou besloten kunnen worden om geluidsmetingen te verrichten. De SGP gaat er echter vanuit dat alle partijen inzien dat draagvlak belangrijk is en dat de overlast daarom beperkt dient te blijven.

Arjan Meerkerk, raadslid SGP

Klik hier voor de door de SGP gestelde vragen.

Klik hier voor de antwoorden van het college.