11 april 2014

Coalitie T@B en SGP rond.

T@B en SGP hebben over veel onderwerpen overeenstemming bereikt en vormen samen de nieuwe coalitie. Ook zijn de drie kandidaat-wethouders bekend. Formateur Benhard van Houwelingen (T@B) meldt dit in de derde nieuwsbrief over de ontwikkelingen in de coalitievorming.

Nadat over veel onderwerpen overeenstemming was bereikt heeft de nieuwe coalitie ook de wethoudersposten ingevuld. Twee nieuwe wethouders worden Trudy Baggerman (T@B) en Benhard van Houwelingen (T@B). De sociale portefeuille, met name de uitvoering van de decentralisaties en sport, komen onder de verantwoordelijkheid van Trudy Baggerman te vallen. Benhard van Houwelingen ontvangt de portefeuille waaraan o.a. Ruimtelijke Ordening, Economische Zaken, Recreatie & Toerisme en Gemeentelijk Vastgoed (openbare gebouwen, zoals onderwijshuisvesting) toebehoren. Theo Boerman zal invulling gaan geven aan de portefeuille Financiën, Openbare Ruimte, Milieu & Duurzaamheid, Verkeer & Vervoer en Onderwijs. Boerman is bekend als wethouder, maar heeft een bredere portefeuille ontvangen. Daarom wordt hij voor 1 fte wethouder. De toekomstige wethouders Baggerman en Van Houwelingen verdelen samen 1,25 fte. Hiermee blijft de formatieomvang van het College gelijk aan 2,25 fte en wordt de formatieomvang dus niet uitgebreid.

Op dit moment wordt het akkoord verder uitgewerkt. De planning is dat de partijen op dinsdag 22 april 2014 het nieuwe coalitieprogramma presenteren. De kennisgeving aan de gemeenteraad en de benoeming van de nieuwe wethouders volgt in de raadsvergadering van donderdag 24 april 2014.

Klik hier voor de derde nieuwsbrief van formateur Benhard van Houwelingen

Klik hier voor het het volledige persbericht.