4 januari 2024

Een duidelijk verhaal

Column van raadslid Henri van Bennekom zoals verschenen in "Het Kompas" van 4 januari 2024:

Een kalenderjaar wordt weleens vergeleken met een leesboek. Een boek met 12 hoofdstukken en 365 of 366 bladzijden. Het ‘boek’ 2023 is inmiddels uit. Was het een mooi verhaal? Of kon u juist niet wachten om bij wijze van spreken de laatste bladzijde om te slaan, het boek dicht te klappen en het ver weg op te bergen? Een nieuw jaar, AD 2024, is nu aangebroken, we zijn op bladzijde 3 van een nieuw boek. Een nieuw verhaal waarvan niemand het verloop kent. Er is geen proloog, geen inhoudsopgave en geen onthulling op de achterkant (de flaptekst). 366 vraagtekens. Maar, de Schrijver is wel bekend - God, Schepper en Onderhouder van hemel en aarde - en 2024 zal verlopen volgens Zijn plan; het manuscript ligt al vast.

2023 is overgegaan in 2024. De verhaallijn gaat door. Het is als het ware een serie. Met oud en nieuw vond dan wel de jaarwisseling plaats, maar op 1 januari was het in feite niet veel anders dan op 31 december. We namen onszelf mee het nieuwe jaar in en de wereld om ons heen is niet veranderd.

Ook politiek en bestuur gaan over jaargrenzen heen. Grote projecten die vorig jaar (of zelfs al jaren geleden) zijn opgestart, zullen blijvend aandacht vragen. Gemaakte plannen worden verder uitgewerkt. Ook in 2024 zal de SGP zich weer vol energie inzetten met een duidelijk verhaal. Aandacht voor solide financieel beleid, goede zorg voor jong en oud, een prettige en veilige leefomgeving, nuchter en realistisch duurzaamheidsbeleid, goed bestuur en goede dienstverlening. Alles met als doel om het goede te doen voor Hardinxveld-Giessendam; voor u dus!