23 juni 2014

Jan de Vos draagt fractievoorzitterschap over.

Jan de Vos (62) heeft met ingang van 23 juni 2014 het SGP-fractievoorzitterschap overgedragen. Daarmee komt een einde aan een lange periode waarin hij leiding gaf aan de SGP-fractie in Hardinxveld-Giessendam. De SGP is blij met de ogenschijnlijk onvermoeibare  inzet die hij in al die jaren als voorzitter van de SGP in de gemeenteraad van Hardinxveld-Giessendam heeft getoond.

Precies 28 jaar was Jan de Vos voorzitter van de SGP-fractie. In 1982 kwam hij in de gemeenteraad. Reeds op 23 juni 1986 werd hij fractievoorzitter. Gedurende deze lange periode was hij een stabiele factor van betekenis voor zowel de partij als de gemeente. Hij was als fractievoorzitter betrokken bij de vorming van diverse coalities, nam driemaal deel aan een vertrouwenscommissie voor benoeming van een burgemeester en was tweemaal lijsttrekker.

Voorzitter van de SGP-kiesvereniging, Jan Piet Sterrenburg: “In al die jaren hebben wij Jan de Vos leren kennen als iemand met gevoel voor bestuurlijke verhoudingen, een groot verantwoordelijkheidsgevoel en met oog voor het welzijn van onze inwoners.” De Vos heeft grote dossierkennis op tal van terreinen. Hij wordt door velen gezien als het ‘geweten van de gemeenteraad’.

Bestuur en fractie zijn blij dat Jan de Vos nog wel aanblijft als raadslid zodat zijn kennis en ervaring behouden blijft: “Wij wensen Jan de gezondheid en krachten toe om ook in de voorliggende raadsperiode met hetzelfde enthousiasme te blijven functioneren. Verder wensen wij hem van harte Gods zegen toe voor het toekomende, zowel politiek als persoonlijk.”

Arjan Meerkerk (31), die bij de laatstgehouden verkiezingen namens de SGP lijsttrekker was, heeft het fractievoorzitterschap van De Vos overgenomen.

Jan de Vos draagt de voorzittershamer over aan Arjan Meerkerk (foto Annika Both)