29 november 2010

Jan Egas eind oktober 2010 gestopt als burgerlid namens de SGP- fractie.

Na zo’n 5 maanden meegedraaid te hebben als burgerlid heeft Jan Egas besloten vanwege zijn drukke werkzaamheden etc. te stoppen met deze activiteiten. Als SGP waren wij bijzonder verheugd met de inbreng van Jan. Zijn nuchtere en waardevolle adviezen hebben wij zeer gewaardeerd. Mede daarom betreuren, maar respecteren wij zijn keuze. Wij bedanken Jan voor zijn inzet en wensen hem en zijn gezin voor de toekomst God’s zegen toe. Wij hopen spoedig een opvolger te hebben gevonden.

Onderstaand een nadere toelichting van Jan Egas.

Waarom zo snel?
In het najaar 2009 werd ik gebeld door het bestuur van de kiesvereniging met het verzoek of ik steunfractielid wilde worden. Na een gesprek heb ik laten weten dat ik dat wilde doen. Voor mij ging een nieuwe wereld open. De plaatselijke politiek.
Ik kwam binnen aan het begin van de gemeenteraadsverkiezingen van 2010. Verschillende politieke partijen wilde graag hun mening aan de man brengen. Herkenbaar en onderscheidend zijn ten opzichten van de anderen daar gaat het om. Vooral wat je laat zien is bepalend voor het stemgedrag van de kiezer. De SGP heeft laten zien dat daden en beelden bij elkaar horen.

De kennismaking met de fractie was aangenaam en warm. We hebben een SGP-fractie waar we heel zuinig op moeten zijn. De fractieleden zijn gedreven mensen die staan voor hun werk en daarin al hun tijd en energie steken.

Onvoldoende tijd
Meelopen werd een mogelijk verkiesbare plaats en na de verkiezingen werd al snel het burgerlidmaatschap geïntroduceerd. Daar zit je dan: niks mee lopen en kijken maar meedraaien in het serieuze handwerk van de fractie.
Hier begon het bij mij te wringen. Een aantal jaren geleden ben ik juist vanwege tijdgebrek gestopt met het voorzitterschap van het schoolbestuur van de KWS. Ik vind dat je dit soort zaken alleen goed doet en goed kan doen als je er voldoende tijd in kan steken. Dat bleek inderdaad lastig.

Vervolgens ben ik gestart met een opleiding waarvoor ik een fors aantal uren per week moet vrijmaken. De krappe tijdsruimte die er was, is nu helemaal verdwenen. Hetgeen leidt tot een beperkte bijdrage aan het fractiewerk.

Inhoud
Zoals gezegd doet de fractie veel goed werk dat ons aller steun verdient. Maar ik heb wel geconstateerd dat de inhoud van het raadswerk ver van mij afstaat.

Beide elementen afwegend heb ik besloten te stoppen. Ik dank de kiezer, de fractie en het bestuur voor het vertrouwen dat u gaf. Ik wens u allen Gods zegen