5 december 2011

Korte impressie politieke bijeenkomst 30-11-2011.

Op 30 november j.l. hield ir. B. J. van der Vlies een buitengewoon boeiende lezing over het onderwerp “Getuigen in de politiek, vroeger en nu”.

Nadat de voorzitter van de kiesvereniging de avond geopend had en de ca. 120 aanwezigen en ir.  Van der Vlies welkom had geheten, kreeg ir. Van der Vlies het woord. Hij werkte het onderwerp uit aan de hand van verschillende voorbeelden uit de politiek vanaf de oprichting in 1918 door ds. G.H. Kersten t/m heden. Hij wees er o.a. op dat de SGP een beginsel partij is, gegrond op Gods Woord. Dat principe mag nooit vergeten worden. Concreet betekent dit dat de SGP op gepaste wijze duidelijk dient te maken het heilzame van Gods geboden voor land en volk. Natuurlijk gaat de SGP ook de praktische politiek niet uit de weg. Maar de oprichters van de SGP hadden daarbij het getuigen duidelijk voor ogen.

Tijdens de lezing wees Van der Vlies er ook op dat er een generatie in ons land opgroeit die totaal vervreemd is van de bijbel. Dat maakt het er voor SGP-ers niet makkelijker op hun boodschap, die gegrond is op de bijbel, over te dragen. In dit verband wees Van der Vlies ook op een uitspraak van ds. P. Zandt, die altijd duidelijk stelde: toornen over de zonde, maar mild zijn t.o.v. de persoon (zondaar) zelf.

Na de pauze ging Van der Vlies in op vragen en opmerkingen vanuit de zaal. Alles bij elkaar gezien kan de SGP terugkijken op een leerzame en boeiende avond.

Klik hier voor een korte foto-impressie van deze avond.