15 februari 2021

Ondersteuning cultuursector

Op 4 februari j.l. ontvingen wij als raadsleden van onze gemeente een brief van het Historisch Museum “De Koperen Knop” waarin zij ons attent maakten op gelden die door de rijksoverheid beschikbaar gesteld werden aan gemeenten om de cultuursector te ondersteunen. Voor onze gemeente hield dat in, dat zij een bedrag van € 34.450,-- ter beschikking krijgen gesteld. Door onze fractie zijn daarop vragen aan het College van Burgemeester en Wethouders gesteld, die u hieronder kunt lezen.

 

Geacht College,

Door de centrale overheid worden aan gemeenten extra steun uitgekeerd ten behoeve van de ondersteuning van de in nood verkerende cultuursector. Daarbij valt onder meer te denken aan musea. Daar wij ook een prachtig streekmuseum in ons dorp die ons daar in een brief op attent maakte. Deze brief vonden wij in de weekmail. Het zonde zou zonde zijn wanneer dit verloren zou gaan. Daarom hebben wij als fractie de volgende vragen voor u.

  1. Is het College bekend met de hoogte van deze middelen voor culturele noodsteun die beschikbaar komt voor onze gemeente?
  2. Bent u het met ons eens dat dit geld z.s.m. ten goede moet komen van de noodlijdende cultuursector in ons dorp?
  3. Voor de gemeente Hardinxveld-Giessendam is een bedrag van € 34.450,-- gereserveerd. Heeft u daar reeds plannen voor gemaakt?
  4. Zo nee, bent u bereid om op korte termijn hiervoor een voorstel te maken en deze ter kennisname aan de raad te sturen?

Gezien de urgentie van dit onderwerp ontvangen wij graag op zo kort mogelijke termijn uw reactie.

Namens de SGP-fractie,

Arjan Meerkerk, fractievoorzitter
Arie van den Berg, raadslid