23 maart 2010

Persbericht SGP over collegevorming.

De T@B, die communicatie maakte tot één van de speerpunten van haar verkiezings-campagne, communiceert niet. Zij gooit wel met modder. Dat is de conclusie die de SGP trekt uit alle berichten die naar buiten komen.

Via de internetkrant Zuid-Holland-Zuid en de website van de T@B moeten de fracties vernemen wat de ontwikkelingen zijn rond de collegeonderhandelingen en de huidige stand van zaken. Van rechtstreeks informeren van de gesprekspartners is geen sprake. Ook is het toegezegde verslag van de openbare bijeenkomst in de raadszaal van 8 maart (nog) niet ontvangen, evenmin als verslagen van de besprekingen die met de diverse partijen zijn gevoerd.

De SGP is heel terughoudend geweest in haar publieke reacties op de pogingen van de T@B om een nieuw college te vormen. Daarmee heeft ze de T@B alle ruimte willen geven om haar werk in alle rust te doen. De T@B gaat hier blijkbaar heel anders mee om. Zij uiten in de pers beschuldigingen aan het adres van SGP en CU die geen recht doen aan de werkelijkheid.
Theo Boerman: “Er wordt ons verweten dat wij de vorming van een coalitie blokkeren en in een wurggreep nemen. Erger nog, wij zouden tornen aan de democratie en dus de stem van het volk. En dan spreek ik nog maar niet over de berichtgeving op de internetkrant die eigendom is van de campagneleider van de T@B”

Boerman vervolgt: “De SGP heeft niemand uit willen sluiten bij de collegeonderhandelingen. Wij hebben wel een partij willen insluiten, namelijk de CU. Daarin zijn wij heel transparant geweest, door dit op de openbare avond van 8 maart bekend te maken. In het gesprek tussen T@B en SGP is dat nogmaals naar voren gebracht. Wij willen recht doen aan de kiezers. SGP en CU hebben in stemmenpercentage namelijk niet verloren, maar gewonnen. Kennelijk heeft de kiezer het beleid van de achterliggende jaren toch willen belonen en ziet de kiezer mede daardoor CU en SGP graag terug in één college. Gezien de uitslag van de verkiezingen waren wij bereid om een coalitie te verkennen bestaande uit T@B, CU en SGP. Geen wurggreep, geen blokkade, maar openheid en een mogelijkheid om tot een brede coalitie te komen bij voldoende vertrouwen en programmatische overeenstemming. Wij hebben moeten constateren dat de T@B zelf die mogelijkheid om zeep heeft geholpen door de SGP nadrukkelijk uit te sluiten. Daarmee zijn ze voorbij gegaan aan onze kiezers die 21% van het totaal vertegenwoordigen en hebben, om hun eigen woorden te gebruiken, zelf getornd aan de democratie en de stem van het volk.

Ik constateer dat de T@B met haar werkwijze alles of niets wilde hebben. Het is op niets uitgelopen. Zij hebben hun hand overspeeld. Dat moeten ze dan ook ruiterlijk toegeven en niet met modder gaan gooien” aldus Theo Boerman.

Klik hier voor een verdere uiteenzetting.