3 oktober 2016

Raadsvoorstel: Aanleg kunstgrasvelden Voetbal Vereniging Hardinxveld-Giessendam

Bijdrage aanleg kunstgrasvelden Voetbal Vereniging Hardinxveld-Giessendam (VVH)

Op 29 september is het raadsvoorstel aanleg kunstgrasvelden Voetbal Vereniging Hardinxveld-Giessendam (VVH) door de gemeenteraad behandeld. Namens de SGP voerde Arie van den Berg het woord. Hij bracht het volgende in:

Voorzitter,

Voor ons als raad ligt een voorstel om te komen tot realisatie van een tweetal kunstgrasvelden bij de VVH op het sportcomplex aan de Sluisweg. De VVH heeft daartoe aan ons als raad een verzoek gedaan. Als reden geven zij aan, de slechte toestand van het huidige speelveld, waardoor verhoudingsgewijs veel wedstrijden moeten worden afgelast, omdat het speelveld wordt afgekeurd. Kunstgrasvelden zijn veel meer van deze tijd en zouden dit probleem opheffen. De leden van de VVH hebben in hun vergadering van 22 september jl. besloten om in te stemmen met een contributieverhoging om de kosten  die via een gebruikersovereenkomst moeten worden betaald, op te kunnen brengen. Gezien het feit dat het hier een financieel gezonde vereniging betreft zal dit geen probleem opleveren. Wel moet de gemeente een bedrag van € 548.000,-- betalen om de velden aan te leggen.  De SGP verwacht van het college dat bij tegenvallende aanlegkosten deze ook verrekend worden met de VVH. Ook al is het  risico klein dat er BTW zal moeten worden betaald. Toch willen wij vragen aan het college dit risico zo klein mogelijk te houden door dit zo nodig op te nemen in de gebruikersovereenkomst. 

Verder roept de SGP het college ertoe op om na oplevering, wanneer alle kosten bekend zijn, het complete investeringsbedrag in de te maken gebruikersovereenkomst met VVH op te nemen, zodat deze de kapitaallasten van de gemeente geheel dekt.

Graag zien wij ook wanneer het overleg rond de gebruikersovereenkomst met VVH is afgerond een verantwoording naar de raad toe.
Alles overziend en met inachtneming van genoemde aandachtspunten kan de SGP instemmen met voorliggende raadsvoorstel tot aanleg van een tweetal kunstgrasvelden op het sportcomplex  aan de Sluisweg ten behoeven van de VVH.

Ik dank u wel, 

Arie van den Berg, raadslid SGP