13 januari 2012

Resultaten hard werken worden zichtbaar! aflev. 1 (deel 1 Wegen)

Wegen (deel 1)

Het meest in het oog springt natuurlijk wat in het openbaar gebied is gerealiseerd. Veelal sluit dat aan op gerealiseerde bouwprojecten. Door de realisatie van het Thorbeckehuis, het woon en winkelcomplex in het Centrum en de woningen in het plan Wilgenzoom was het nodig de openbare ruimte daar op aan te passen. De kruising van de Thorbecke-straat/Weideveld met Buitendams is belangrijk verbeterd.

Het gehele gebied bij Albert Heijn, de straten in Wilgenzoom en de Troelstrastraat zijn voorzien van water passerende bestrating. Daarmee is een belangrijke bijdrage geleverd aan de verbetering van de waterhuishouding.  Het aantal parkeerplaatsen is toegenomen. Restaurant Kampanje heeft extra parkeerplaatsen op eigen terrein gerealiseerd en ook aan de kop van de Troelstrastraat heeft uitbreiding plaats gevonden. Het totale gebied heeft een fris aanzien gekregen. Het oogt veel ruimer en is voorzien van veel groen. Daarmee heeft het totale gebied een ware gedaanteverwisseling ondergaan.

Ook bij de nieuwbouw van de kerk aan de Maasstraat heeft het openbare gebied een face lift ondergaan. Binnenkort zal, in samenwerking met de woningcorporatie Omnivera, gestart worden met de afbouw van het openbare gebied rond de Peulenhof.

 

Parkeerplaats bij Albert Heijn.

De vernieuwde Troelstrastraat