17 januari 2012

Resultaten hard werken worden zichtbaar! aflev. 2 (deel 2 Wegen)

Wegen (deel 2)

De Zuid-Oost hoek van Boven-Hardinxveld is, na de rioleringswerkzaamheden, volledig op de schop gegaan. De herinrichting, waarvan de planvorming in overleg met de bewoners tot stand is gekomen, is afgerond. Bij de basisscholen in Boven-Hardinxveld zijn kiss and ride plaatsen aangelegd en zijn verder ook het aantal parkeerplaatsen uitgebreid.

De Parallelweg, Stationsstraat en Weideveld zijn voorzien van een nieuwe toplaag met geluid reducerende eigenschappen. De inrichting van de weg sluit naadloos aan op de Thorbecke-traat en vormt zo één geheel. De omgeving van de nieuwe kerk in de Maasstraat is ook op de schop genomen.

Op dit moment wordt gewerkt aan de revitalisering van het openbare gebied op bedrijven-terrein De Peulen. Een uniek project dat in nauwe samenwerking met de ondernemers tot stand is gekomen. Er zullen onder andere openbare parkeerplaatsen worden aangelegd die gedeeltelijk in het openbare gebied zijn gelegen en gedeeltelijk op de privé terreinen van de ondernemers. Het plan voorziet ook in meer groen op het bedrijventerrein zelf. Vooruitlopend op dit werk is de waterleiding in het gebied vernieuwd en zijn oude gasleidingen vervangen.

Het zal u opgevallen zijn dat ook veel bushaltes zijn aangepast voor minder validen. Tegelijkertijd zijn dynamische reizigers informatie systemen aangebracht. Op afstand bedienbare reisinformatie dus.

Waar mogelijk hebben we subsidiegelden verworven om de werken te realiseren. Bij de genoemde bushaltes bijvoorbeeld. Maar ook bij de revitalisering van bedrijventerrein De Peulen. Het betreft veelal provinciale subsidies, maar bij De Peulen dragen ook de ondernemers bij.

Het vernieuwde wegdek in de Stationsstraat.