19 november 2010

SGP content met vernieuwde website gemeente.

Tijdens Het Debat van 18 november heeft burgemeester Wiebosch de vernieuwde website van de gemeente Hardinxveld-Giessendam officieel geopend.

De SGP is bijzonder content met de vernieuwde website van de gemeente. De vorige website was sterk verouderd en voldeed niet aan de landelijke richtlijnen die genoemd staan in het kwaliteitsmodel Webrichtlijnen. Iedere overheidssite moet vanaf 1 januari 2011 aan deze landelijke richtlijnen voldoen. Deze Webrichtlijnen omvatten 125 kwaliteitseisen ten behoeve van betere websites. Het voert uiteraard te ver om deze hier op te sommen. Met de nieuwe website voldoet de gemeente aan deze richtlijnen.

Verschillende jaren achter elkaar drong de SGP tijdens de Algemene Beschouwingen aan op verbetering van de gemeentelijke website. Ook in het verkiezingsprogramma van de SGP werd er sterk op aangedrongen om de actualiteit en de gebruiksvriendelijkheid van de gemeentelijke website te verhogen. Dit mede ingegeven door het feit dat steeds meer burgers de digitale snelweg weten te vinden. Juist daarom moet de gemeente een overzichtelijke website hebben. Ook het elektronisch loket, iets waar de SGP groot voorstander van is, krijgt d.m.v. de nieuwe gemeentelijke website steeds meer gestalte.

De SGP complimenteert het College en degenen die bijgedragen hebben aan het tot stand komen van de vernieuwde website en hoopt dat e.e.a. effectief bijdraagt aan een betere communicatie met de burger. Voorwaarde is dan wel dat de gemeente de website constant bijhoudt en waar mogelijk verder uitbreidt met relevante informatie. De SGP zal daar dan ook op toezien.

Klik hier om direct naar de website van de gemeente Hardinxveld-Giessendam te gaan en trek zelf uw conclusie.