23 januari 2018

SGP-enquête over Waterbus

De SGP-fractie in Hardinxveld-Giessendam heeft het voorstel gelanceerd om een halte voor de Waterbus in Hardinxveld-Giessendam te realiseren. Dit in aansluiting op het feit dat de gemeente per 1 januari 2018 officieel onderdeel is van de regio Drechtsteden en daarmee ook financieel bijdraagt aan de Waterbus.

De SGP heeft veel positieve en enthousiaste reacties en suggesties ontvangen nadat het nieuws twee weken geleden naar buiten werd gebracht.

Uit de reacties blijkt dat vervoer over water een welkome aanvulling is op de infrastructuur, die kan bijdragen aan ontlasting van de filedruk op de A15. De partij heeft een goed gesprek gevoerd met Eric Schipper, algemeen directeur van de Waterbus in Dordrecht. Bij de Waterbus is een welwillende houding om het voorstel te verkennen. Twee dingen zijn daarvoor belangrijk: het potentieel draagvlak/gebruik inzichtelijk maken en betrokken partijen (provincie, regio en gemeente) om de tafel brengen. De SGP vraagt daarom inwoners en ondernemers vijf meerkeuzevragen te beantwoorden. De vragen gaan over het gebruik, de locatie(s) en geeft ruimte voor ideeën, wensen en suggesties.  

Raadslid Arie van den Berg: “De SGP bereidt een bijeenkomst voor waarbij het voorstel en de uitkomsten van de enquête aan belanghebbenden worden gepresenteerd. Wij hopen daarom dat er massaal gebruik wordt gemaakt van de enquête, zodat er een zo breed mogelijk zicht ontstaat van het draagvlak onder inwoners en ondernemers. De vragenlijst kan tot en met 14 februari worden ingevuld via onderstaande link:

https://nl.surveymonkey.com/r/G5LPPGF