12 oktober 2017

SGP stelt vragen inzake jeugdhulp

 

Naar aanleiding van berichtgeving in het AD Rivierenland, waarin bericht werd dat de William Schrikkergroep en het Leger des Heils niet zullen inschrijven op de aanbesteding Jeugdzorg 2018 voor de regio ZHZ heeft de SGP schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W.

Onderstaand de schriftelijk vragen die de fractie heeft gesteld aan het college van B&W.

Geachte college van B&W,

Via het AD Rivierenland van 5 oktober jl.  bereikten ons berichten dat  de ‘William Schrikkergroep’ en het ‘Leger des Heils’ niet zullen inschrijven op de aanbesteding voor de Jeugdzorg 2018 in de regio Zuid-Holland-Zuid.

Voor de SGP-fractie zijn beschikbaarheid en toegankelijkheid van professionele jeugdhulp en keuzevrijheid voor identiteitsgebonden jeugdhulp kernpijlers van de transitie jeugdhulp. Gezien de voornoemde krantenberichten, willen wij weten of deze uitgangspunten nog steeds gegarandeerd kunnen worden. Daarom zien wij graag de volgende vragen beantwoord:

  1. Komt door het terugtrekken van zorgaanbieders zoals ‘De William Schrikkergroep’ en ‘Leger des Heils’ de beschikbaarheid en toegankelijkheid van de professionele jeugdhulp voor 2018 in het geding?
  2. Is de keuzevrijheid van cliënten voor identiteitsgebonden zorg in 2018 nog steeds gegarandeerd, ook als deze aanbieders zich terugtrekken?

Graag zien wij het antwoord op deze vragen op korte termijn tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Namens de SGP-fractie, 

Arie van den Berg