25 maart 2014

T@B is aan zet in coalitievorming.

Persbericht gemeente Hardinxveld-Giessendam:

Alle zes partijen waren het er maandagavond over eens. Een samenwerking tussen T@B en SGP ligt het meest voor de hand. Of de ChristenUnie hierin ook een rol kan spelen, wordt nader onderzocht. De bal ligt nu bij Benhard van Houwelingen, de lijsttrekker van de T@B.

De lijsttrekkers hebben maandagavond informeel gesproken over de vraag wat de verkiezingsuitslag betekent voor de vorming van een nieuwe coalitie. Deze bijeenkomst was openbaar en vond plaats in de raadzaal van het gemeentehuis. Alle lijsttrekkers waren het erover eens dat de T@B nu aan zet is. De T@B won 1 zetel en is de grootste fractie in de nieuwe gemeenteraad. Aanstaande donderdag wordt de gemeenteraad geïnstalleerd. De zetelverdeling is als volgt: T@B 6, SGP 4, ChristenUnie 3, PvdA 2, CDA 1 en VVD 1.

Benhard van Houwelingen (lijsttrekker T@B) gaat met alle partijen een informerend gesprek voeren. Het is de bedoeling dat deze partijen aandachtspunten meegeven voor de komende vier jaar. Dit kan een plek krijgen in het coalitieakkoord. De gesprekken met de SGP en de ChristenUnie hebben bovendien een verkennend karakter. Met deze twee partijen wil de T@B bekijken wat de mogelijkheden zijn om een coalitie te vormen. De SGP lijkt voorlopig de meest logische partner, aangezien ook deze partij een zetel heeft gewonnen in de gemeenteraadsverkiezingen. Daarom gaat de T@B het eerste gesprek met de SGP aan. De voorman van de T@B benadrukte maandagavond dat hij “open staat voor samenwerking met elke partij”.