4 april 2017

Vaststelling bestemmingsplannen “Hardinxveld-Giessendam, bebouwd gebied” en “Herontwikkeling De Giessen-Meerkerk”

 

Bestemmingsplan “Hardinxveld-Giessendam, bebouwd gebied”

In het Debat en Besluit op 30 maart 2017 werd in de gemeenteraad het bestemmingsplan “Hardinxveld-Giessendam, bebouwd gebied” vastgesteld.

Door Arie van den Berg werd namens de SGP de volgende stemverklaring gegeven:

Voorzitter,
Voor ons ligt het bestemmingsplan Hardinxveld-Giessendam, bebouwd gebied om vastgesteld te worden. Allereerst dank ik het college voor de zorgvuldige wijze waarop zij dit tot stand hebben gebracht. Het nieuwe welstandsbeleid heeft ook zijn gevolgen voor het bestemmingsplan. Dat is weer een logisch gevolg van het destijds democratisch genomen besluit tot afschaffing hiervan.
Het college verzoekt om de zienswijzen die door de diverse belanghebbenden werden ingediend deels gegrond en voor een deel ongegrond te verklaren. Zij hebben dit gemotiveerd in een bijgevoegde Zienswijzenota gedateerd op 6 februari 2017. Verder vragen zij om dit bestemmingsplan vast te stellen. In dit plan is voor zover dat mogelijk was rekening gehouden met de zienswijzen van de diverse belanghebbenden. Voorts vraagt het college om te besluiten tot versnelde publicatie van dit gewijzigde bestemmingsplan.
Wij kunnen ons als SGP vinden in de conclusies welke zijn getrokken op de zienswijzen, zoals deze ingediend werden door de belanghebbenden. Er is naar onze mening voldoende rekening gehouden met belangen van de betrokkenen voor wat betreft de bestaande situaties. Uit de wijze waarop bepaalde zienswijzen of gedeelten ervan zijn meegenomen in het bestemmingsplan en ook uit de zaken die op de verbeeldingen zijn aangepast, blijkt dat het college op positieve wijze hiermee is omgegaan en zorgvuldig te werk is gegaan. Dit alles beziet de SGP als positief. Voorts zijn er wijzigingen aan gebracht ten bate van de rechtszekerheid daar waar nodig is. De SGP zal dan ook voor dit voorstel stemmen.
Ik dank u,

Arie van den Berg, raadslid SGP

“Herontwikkeling locatie De Giessen-Meerkerk”

Tevens werd het bestemmingsplan “Herontwikkeling locatie De Giessen-Meerkerk” vastgesteld.

Namens de SGP werd door Jan de Vos de volgende stemverklaring gegeven:

Voorzitter,
De SGP is blij met de herontwikkeling van de locatie Giessen-Meerkerk. Het is een goede zaak dat hier nu een aantal woningen zullen verrijzen. Het feit dat bij de publicatie van het ontwerpbestemmingsplan geen zienswijzen werden in gediend, laat zien dat de omwonenden geen bezwaar hebben tegen het voorliggende bestemmingsplan. Ook vindt de SGP het een goede zaak dat binnen deze woonomgeving geen milieuhinderlijk bedrijf meer is gevestigd. Voorts past het nu voorliggende bestemmingsplan ook in de gemeentelijke structuurvisie. Er is rekening gehouden met voldoende aanleg van parkeerplaatsen op de nieuw in te richten locatie.
Op de gebieden archeologie, waterhuishouding, luchtkwaliteit en flora en fauna is gedegen onderzoek gedaan en niet van problemen gebleken. De bodemverontreiniging op deze locatie zal door dit plan worden aangepakt wat goed is voor het milieu.
Kortom het hele bestemmingsplan getuigt van adequaat onderzoek vooraf en het leidt tot een goede herontwikkeling van de locatie De Giessen-Meerkerk. De SGP kan daarom instemmen met het voorliggend bestemmingsplan.
Ik dank u,


Jan de Vos, raadslid SGP

  • Klik hier voor de betreffende vergaderstukken