1 juni 2012

Vaststelling horecabeleid.

Tijdens de raadsvergadering van 31 mei is het horecabeleid 2012-2016 vastgesteld. De SGP vindt dat er een goede nota voorligt. Er zijn in het horecabeleid diverse zaken geregeld die te maken hebben met drank, horeca, evenementen enzovoorts. Onze fractie heeft de volgende zaken naar voren gebracht tijdens de raadsvergadering.

Namens de SGP-fractie vraag ik aandacht voor drie punten die te maken hebben met het horecabeleid dat nu voorligt.

  1. In de eerste plaats heeft de SGP-fractie waardering voor de vele inspanningen die geleverd zijn om te komen tot dit horecabeleid. Er is sprake geweest van een interactief proces waarbij ieders inbreng mogelijk was. Beleid met betrekking tot horeca is van belang om zaken in goede banen te leiden. Zo kunnen overlast en risico’s worden verminderd. Wat ons betreft is er een gedegen en goeddoordachte nota gepresenteerd.
  2. De SGP-fractie heeft geworsteld met het beleid rond verruiming van mogelijkheden voor terrassen. Aan de ene kant vinden wij het goed dat ondernemers ruimte krijgen om hun zaak exploitabel te maken. Tegelijk weten wij dat ondernemers hun terrassen ook op zondag open kunnen stellen . Wij doen een beroep op het college om hierover in gesprek te gaan met horecaondernemers om ervoor te zorgen dat zondagsrust gewaarborgd blijft.
  3. De SGP vindt dat horecabeleid niet moet betekenen dat de gemeente een actieve rol met betrekking tot invulling van lokale horeca moet aannemen. In paragraaf 6.8 van de beleidsnota staat: “…het creëren van alternatieve vrijetijdsbestedingsmogelijkheden voor jongeren, al dan niet binnen de bestaande horeca”. Wij vinden dit nadrukkelijk geen taak voor de gemeente!

Deze zaken geven wij graag mee aan het college bij de uitvoering van het beleid.

Arjan Meerkerk, raadslid SGP