23 mei 2017

Verordening Beschermd wonen en opvang


Verordening Beschermd wonen en opvang

Tijdens de raadsvergadering op 18 mei 2017 heeft de gemeenteraad de verordening Beschermd wonen en opvang vastgesteld. Lees hier de bijdrage die Arjan Meerkerk namens de fractie naar voren bracht. 

De verordening Beschermd wonen en opvang is bedoeld voor hulp aan een zeer kwetsbare doelgroep in onze samenleving. Het gaat om mensen die vanwege een psychische aandoening of psychosociale problemen, zoals bijvoorbeeld verslaving of schizofrenie, vastgelopen zijn in onze samenleving. Wat is het belangrijk dat wij hiervoor als overheid een stevig vangnet bieden.

De SGP maakt onze wethouder Baggerman en de overige portefeuillehouders uit de regio een compliment. Deze verordening is namelijk een belangrijke stap richting het meer lokaal inbedden van zorg en opvang voor deze kwetsbare doelgroep. Samenwerking met zorgprofessionals, woningcorporatie Omnivera en inwoners is hard nodig om deze kwetsbare doelgroep te ondersteunen.

Het beleidskader voor de transformatie beschermd wonen en opvang 2017-2020 wordt in het najaar aangeboden aan de gemeenteraad. Wij kijken daar als SGP-fractie met belangstelling naar uit. Het lijkt ons een goede zaak als de portefeuillehouder daarbij ook aangeeft hoe het beleid in ons lokaal sociaal beleid wordt verankerd. 

Het is goed om te constateren dat er een zorgvuldig voorbereidingstraject is gelopen met de wmo-adviesraden vanuit de regio, waarbij ook ons eigen wmo-platform betrokken is geweest. Wij kunnen daarom van harte instemmen met de verordening Beschermd wonen en opvang!

Namens de SGP-fractie,

Arjan Meerkerk