18 juni 2011

Wethouder Boerman en commissaris Homminga openden The Drive Xperience en open dag politie.

The DriveXperience is een verkeersevenement speciaal voor jonge autorijders tussen de 18 en 24 jaar. Tijdens de praktijkdag konden zij zien hoe goed ze zijn als automobilist en welke verbeteringen er wellicht nog zijn te behalen. Deze praktijkdag werd georganiseerd op initiatief van de gemeente en in samenwerking met het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zuid-Holland dat deze dag ook subsidieert.

Tegelijk met dit evenement hield de politie een open dag over het verkeer. Politiemensen van het Verkeershandhavingsteam en de Regionale Verkeers-ondersteuning gaven de bezoekers verder uitleg over het thema verkeer. Ook een bergingsbedrijf en Verkeersschool Nederveen waren aanwezig. Verder kregen de bezoekers informatie van Rijkswaterstaat, Veilig Verkeer Nederland en het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid. Medewerkers van de Verkeersinformatiedienst vertelden hoe de verkeersinformatie tot stand komt en wat dynamisch verkeersmanagement is.

In zijn openingswoord gaf wethouder Boerman o.a. aan dat verkeersveiligheid een zaak is van ons allen. Om verkeersveiligheid te bevorderen zijn er meerdere mogelijkheden. Verreweg de belangrijkste is gedragsbeïnvloeding. En dat werkt weer het beste wanneer we de gevolgen van ons gedrag zien en ervaren. De confrontatie dus. Hij gaf o.a. aan dat er bewust op deze dag voor de doelgroep jeudige rijders is gekozen omdat in deze categorie bijna een kwart van de verkeersdoden valt.

Wethouder Boerman gaf ook aan dat de inspanningen beloont worden want vielen er in de jaren ’70 van de vorige eeuw nog ruim 3.000 verkeersdoden. In 2010 bedroeg dit 640 en dat ondanks de toename van de automobiliteit. Overigens zijn die 640 er nog altijd teveel. Vandaar dat de inspanningen doorgaan om het aantal nog verder terug te dringen. Deze dag kan daartoe bijdragen.

Wethouder Boerman bedankte de ROV Zuid Holland hartelijk voor de organisatie en wenste iedereen en met name de jonge autorijders een plezierige maar vooral leerzame dag toe.

Klik hier voor een foto-impressie.