24 mei 2011

Wethouder Boerman gaf startsein 6e legertruckdag.

De door Stichting de Ark, Stichting Philadelphia Zorg Zuidwest en Fam. B.A. de Ruijter georganiseerde legertruck toertocht voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijk beperking is wederom een succes geworden.

Op deze zonovergoten zaterdagmorgen liet de plaatselijke wethouder T. Boerman een harde sirene loeien. Het was de symbolische start van de toertocht van 29  WOII legervoertuigen vanaf het terrein van Bouwmaatschappij Merwestreek B.V. aan de Rivierdijk te Hardinxveld-Giessendam.

Bijna 120 passagiers, van het plaatselijke logeerhuis De Ark, Het Lichtpunt, ZML school De Cirkel uit Gorinchem en hun begeleiders, familieleden en andere genodigden waren er met stralende gezichten klaar voor.

Onder begeleiding van gemotoriseerde politie en verkeersregelaars van het BMW Motorbegeleidingsteam Nederland vertrok de colonne richting Boven-Hardinxveld. Via Schelluinen, Hoog-Blokland en Arkel bereikte de colonne de eerste pitstop in Gorinchem bij het Da Vinci College. Hier werd iedereen gastvrij onthaald door het personeel en leerlingen van het Da Vinci College. Er werd kosteloos een heerlijke uitgebreide lunch geserveerd.

De tocht werd vervolgd langs Arkel, Kedichem, Leerdam, Leerbroek en Meerkerk. In Noordeloos werd de 2e pitstop gehouden. Op het bedrijfsterrein van De Kuiper Noordeloos B.V. konden de chauffeurs, passagiers, verkeersregelaars, even bijkomen en de benen strekken onder het genot van koffie, thee en limonade.

Vervolgens gingen de legervoertuigen via Hoornaar en Giessenburg naar Hardinxveld. Om 16.15 uur eindigde de toertocht bij het startpunt waar een ijscokar ons opwachtte en we met een heerlijk ijsje konden nagenieten. We namen afscheid van elkaar en als aandenken kreeg iedereen een bosje bloemen en een  foto mee naar huis. We kunnen terugzien op een fantastische dag waarvan iedereen met volle teugen heeft genoten.

Deze dag is mogelijk gemaakt door de belangeloze medewerking van veel vrijwilligers, de eigenaars van de oude legervoertuigen, het Da Vinci College in Gorinchem, en financieel o.a. door de Rabobank en het Fonds Verstandelijk Gehandicapten.

De organisatie wil iedereen heel hartelijk bedanken.