17 mei 2022

Beëdiging nieuwe college- en raadsleden

Tijdens de raadsvergadering van 17 mei 2022 zijn de nieuwe leden van het college van B&W beëdigd. De beoogde coalitiefracties van T@B, SGP en ChristenUnie hebben het bereikte hoofdlijnenakkoord toegelicht. Komende vier jaar zetten deze partijen de bestaande samenwerking voort. Arjan Meerkerk is, als opvolger van Theo Boerman, beëdigd als wethouder. De plaats die hierdoor vrijkwam in de gemeenteraad is ingenomen door Koen Schouten.

In maart jongstleden moest Koen Schouten vanwege zijn gezondheidssituatie afzien van installatie als raadslid. Aangegeven is toen dat bij de installatie van het nieuwe college een heroverwegingsmoment kon ontstaan. Gelukkig gaat het met de gezondheid van Koen Schouten weer de goede kant op. Hij heeft daarom besloten om de vrijgekomen raadszetel aanstaande weer in te nemen. De komende maanden wordt Koen qua taken en verantwoordelijkheden door de fractie in de luwte gehouden. Zo kan hij stap voor stap het raadswerk weer opbouwen.

Als SGP bedanken wij Theo Boerman, die hiermee na 16 jaar het wethouderschap heeft overgedragen aan een opvolger, van harte voor al zijn inzet in de achterliggende jaren. Binnenkort volgt nog een  afscheidsbijeenkomst voor wethouder Theo Boerman. Wij wensen de nieuw beëdigde wethouders en raadsleden alle goeds en Gods zegen toe in het ambt wat zij mogen bekleden.

Coalitieakkoord