17 november 2021

Raad stelt begroting 2022 unaniem vast

Op donderdag 11 november 2021 werd de begroting 2022-2025 met algemene stemmen aangenomen door de gemeenteraad. Een bijzonder moment omdat het de laatste begroting is van het zittende college en daarmee tevens de laatste begroting onder verantwoordelijkheid van onze wethouder Theo Boerman. Vermeldenswaardig is dat dit de 16e begroting met zwarte cijfers was die de wethouder aan de gemeenteraad heeft aangeboden. Deze keer anders dan in de beginperiode zonder taakstelling. Als blijk van waardering overhandigde plv. raadsvoorzitter Van den Bout dit koffertje.

 

Tijdens de begrotingsbehandeling leverden alle fractievoorzitters een bijdrage in de vorm van algemene beschouwingen. Verder werden een viertal moties behandeld, waarvan alleen de motie ‘Versnellen woningbouw’, die wij samen met de T@B en ChristenUnie indienden, aangenomen. De moties ‘Loslaten pas-op-de-plaats beleid sociale woningbouw’ van de PvdA, ‘Nieuwe webpagina promotie toerisme, cultuur, sport en recreatie’ van de fractie Philippo en ‘Verbetering leefbaarheid en versnelling woningbouw’ van de fractie Philippo haalden het niet. U kunt hieronder de bijdrage van de SGP-fractie nalezen en tevens de link vinden om het debat na te luisteren/kijken.

Bekijk hier de begroting 2022 in één oogopslag.

Lees hier de inleidende woorden van wethouder Theo Boerman.

Lees hier de bijdrage van de SGP-fractie.

Bekijk hier de aangenomen motie ‘Versnellen woningbouw’:

U kunt het debat over de begroting via onderstaande link terugkijken: Vergadering Het Debat en Het Besluit (Begroting) 11-11-2021 Gemeente Hardinxveld-Giessendam (raadsinformatie.nl).